Domácí raffaello kuličky
Studenti ze sekundy chotěbořského gymnázia napsali kuchařku s ovocnými a ořechovými recepty. Našli bychom v ní i recept na domácí kokosové kuličky, přezdívané rafaello.
- 250 g ztuženého tuku
- 150 moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250 g sušeného mléka
- 120 g kokosové moučky
- 40 mandlí
Autorem receptu je Daniel Korinta. O velmi snadný a rychlý postup této sněhově bílé dobroty se s námi z této kuchařky podělí Johana Kramářová.
„Začínáme spařením mandlí, které poté oloupeme a rozpůlíme. Tuk rozpustíme a po vychladnutí jej smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a sušeným mlékem a asi 100 ml vody. Vypracujeme hladkou hmotu, z níž vytvoříme asi 80 kuliček, do kterých vložíme mandle. Nakonec cukroví obalíme v kokosové moučce.“
Jaký tuk zvolit? Tvarovat kuličky můžete i z klasického másla, ale pozor, to se rychleji kazí, tak je potřeba, aby se cukroví rychle snědlo.
Související
-
Datlové koule v kokosu
Velká tmavě hnědá koule obalená v kokosu je vyrobená z ingrediencí, které nevadí, když kvůli diabetu nebo jiné dietě nesmíte cukr.
-
Ovocný dortík
Krásně vypadající dortíky ze tří vrstev, jedné sladší, než druhé najdete v Krámku s dobrotami v Malči na Chotěbořsku.
-
Ořechová roláda
Pod názvem ořešák královský se skrývá rozložitý strom, který nám dává v kuchyni velmi oblíbené vlašské ořechy.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.