Grilované kachní prsíčko na pečených bramborách s višňovou omáčkou
Grilované kachní prsíčko na pečených bramborách s višňovou omáčkou připravil Libor Homolka - šéfkuchař Radniční restaurace v Jihlavě.
600g kachní prsa
800g brambor
250g višně - mražené
100g cukru
1,5 dcl amaretto
sůl, pepř
100g oleje
100g másla
snítka tymiánu
Kachní prsa osolíme, opepříme, pokapeme olejem a rozetřeme snítku tymiánu., necháme odležet. Brambory uvaříme ze tří čtvrtin a necháme vychladnout. Prsa opečeme z obou stran a dopečeme v troubě na160°Casi 15minut.
Vyndáme z výpeku, omastek slejeme, přidáme višně, cukr, zamícháme a zalejeme amarettem.
Povaříme a zahustíme máslem. Brambory nakrájíme na kolečka a opečeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka