Kuře s bazalkou s citronem

Největší audioportál na českém internetu

Kuře s bazalkou s citronem | Foto: Dáša Kubíková, Český rozhlas

Kuře s bazalkou s citronem

Až vám někdy bude scházet nápad, co s kuřetem, zkuste jednoduchý tip – upéct ho s bazalkou a svěžím citrónem. Tento recept oceňuji právě pro jeho rychlost a spoustu chuti.

Ingredience
  • kuřecí maso
  • svazek jarních cibulek
  • 1/2 šálku čerstvé bazalky
  • 1 citrón + na ozdobu
  • sůl
  • pepř
  • olej

Kromě kuřecích nudliček, které si předem nakrájíme asi pro čtyři osoby, budeme potřebovat ještě jarní cibulky, jeden citrón a spoustu bazalky. Když je čerstvá, jedině dobře, ale dá se použít i sušená.

Nejprve si nasekáme nadrobno všechny jarní cibulky ze svazečku. Pokud máme bazalku čerstvou, nakrájíme ji, pokud sušenou, vezmeme dvě vrchovaté lžíce a dáme do mísy.

Zeleninu a bylinku prolijeme lžícemi oleje, promícháme, přidáme sůl a pepř a vymačkanou šťávu z citrónu. Nakonec vhodíme nakrájené kuřecí maso a důkladně promícháme.

Směs vložíme do menšího pekáčku a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Můžeme nahoru přidat lžící másla. Pečeme třicet až čtyřicet minut, podle toho, jak velké kousky masa máme. Hlídáme, aby se kuře nespálilo.

Podáváme s rýží nebo kuskusem a na ozdobu rozhodně ještě přidáme lístky bazalky. Je to šťavnaté a svěží v každé roční době.

autor: dak