Kuře na zelí
Na základní škole ve Velkém Beranově dětem chutná, téměř prý nenechávají zbytky a chodí si přidávat jako o závod. Chutná jim i následující jednoduchý, rychlý a vynikající recept, který doporučuje vedoucí školní jídelny Markéta Prokešová. Potřebujete jen tři věci – kuřecí čtvrtky, zelí a těstoviny.
Kysané nebo kvašené zelí se dá na plech, a aby nebylo pro děti moc kyselé, zlehka ho můžeme posypat krupicovým cukrem. Na omyté kuřecí maso patří sůl, trocha kmínu, případně grilovacího koření a másla. Kuřecí čtvrtky položíme na zelí a upečeme. Zatímco se kuře peče, odpočíváme a těsně před dopečením si zvlášť uvaříme těstoviny.
Po upečení maso dáme stranou a zelí společně s výpekem promícháme s těstovinami. Na talíř patří nejprve tato velmi chutná směs a na ni pak nahoru porce kuřete. Skoro bez práce máme vynikající oběd a je také ověřeno, že chutná i dětem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka