Kuřecí prsa podle paní Marie
Každý chce navařit rychle a dobře, ale kde pořád brát nápady? A tak se recepty prozrazují, sdílejí, vyměňují a také obměňují. Naposledy jsem se zaradovala při snadném receptu paní Marie Moravcové z Humpolce na moc dobrá kuřecí prsíčka. Je to jednoduché a nepotřebujeme ani příliš mnoho věcí.
kuřecí prsíčka bez kůže
trochu škrobové moučky
olej na smažení
kvalitní sójovou omáčku
Jak tedy paní Marie vzpomíná, že je připravovala? „Prsa jsem nakrájela na kostičky a obalila ve škrobové moučce a osmažila. Když to bylo osmažené, slila jsem omastek, dala jsem do toho trošinku vody a hlavně sójovou omáčku. K tomu rýži a bylo to strašně dobré.“
To je úplně ten nejjednodušší základní recept, a protože paní Marie chválí, jak moc je dobrý, můžete ho určitě vyzkoušet! Recept se dá ale také vylepšit – maso nakrájené na kousky můžeme také předem marinovat ve škrobové moučce, sójové omáčce a k tomu buďto kari koření a jeden žloutek anebo přidat lžičku medu a nasekanou cibulku. Rýže je jako příloha nejlepší vždycky. Každá verze bude moc dobrá, stačí je jen vyzkoušet.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.