Orientální grilovaná specialita
Už také přemýšlíte o víkendovém grilování? Sežeňte si dobré kuřecí maso a pár dalších ingrediencí a máte orientální dobrotu. Všechno, co na libanonský recept od Věry Ahmadie z Třebíče potřebujeme, totiž máte skoro určitě většinou doma. Kuřecí maso, česnek, kari koření, pepř a jogurt!
500g kuřecí prsa bez kosti a kůže
sůl
jogurt
citronová šťáva
1 prolisovaný česnek
mletý pepř bílý
kari
olej
S přípravou masa začneme s předstihem, aby se stihlo dobře proležet. „Kuřecí maso se nakrájí na menší kousky, okoření se nejlépe bílým pepřem, ochutí se kari kořením, potře česnekem, zakape olejem a zalije jogurtem. Pak se nechává odležet v chladu. S tím jogurtem je to opravdu příjemné,“ radí paní Věra, která dobrá jídla zná od příbuzných z Libanonu.
„Ale je potřeba to nechat odležet nejméně půl hodiny, já to nechávám i hodinu a více.“
Kousky masa se po odležení napichují na jehly a nakonec se ogrilují. Přílohu si můžete zvolit, jaká vám vyhovuje, ale v Orientu by po bramborách pravděpodobně nesáhli. Podle paní Věry se kuřecí v jogurtu podává s grilovanou zeleninou nebo čerstvým chlebem.
Pokud máte grilovací pánev jako součást kuchyně, nebo často vytahujete kontaktní gril, nepotřebujete k této úpravě masa ani pěkné počasí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka