Grilovaný oštiepok
Letní grilování je nepřekonatelné. Když máte někoho, kdo vám s ním pěkně poradí a neučí vás všelijaké triky, máte se dobře. Já jsem o radu s otázkou, co si ugrilujeme, zašla za Jardou Hypochondrem.
4 ks sýra oštiepok
4 lžičky zavařených brusinek
„Masa je dost, všichni grilujou maso, tak my si uděláme sýr. Doporučuju oštiepok,“ říká Jarda. Oštiepok nebo pološtiepok je sýr vyráběný na Slovensku, je to sýr pařený z horského mléka a je uzený na bukovém dřevě. Chuť uzení v něm pěkně zůstává. Protože sýr se nerozteče, drží pohromadě, je ideální, ať jej hodíte na gril, nebo na pánev. Oštiepky se prodávají v menších oválcích a Jarda nám poradí, jak s nimi zacházet.
„Já ten oštiepok rozříznu napůl a pak ještě na čtvrtky. Nemusí se solit ani sypat žádným kořením, hodí se to na gril a jediné, co se musí dělat, je pořád otáčet a hlídat, až je krásně dozlatova. Pak úplně stačí dát na talíři nahoru lžičku brusinek a je to úplně luxusní záležitost,“ rozplývá se Jarda Hypochondr.
Zkoušela jsem tenhle grilovaný sýr s brusinkami a musím dát Jardovi za pravdu, ale kombinovala jsem i se švestkovou omáčkou a také to bylo vynikající. Tak až budete grilovat, přidejte k masu i pár kousků sýra, změna je život.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka