Mrkvové placičky s kari kořením
Placičky všeho druhu jdou u vás doma asi dobře na odbyt. Nemusí být pokaždé z masa, zkusme zužitkovat zeleninu ze zahrádky – mrkev. Výborné placičky třeba s dochucenou bramborovou kaší připravuje Aneta Hlávková z jihlavského bistra MIAM.
„Nastrouhám se nahrubo mrkev, trochu soli, trochu mouky, trochu kari a římského kmínu. A také vajíčka. Poměr není úplně přesný, musí se to vychytat,“ říká Aneta Hlávková.
Mouky patří do placiček skutečně jen hrstka, aby byla z pokrmu cítit nejvíce mrkev.
Přílohou k placičkám může být bramborová kaše dochucená podle Anety Hlávkové. „Do uvařených brambor dáme obvykle trochu mléka, másla a soli. Rovnou tam přidám i sýr Čedar a sušená rajčata. Pak to rozmixuji.“
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka