Mrkvové placičky s kari kořením

Placičky všeho druhu jdou u vás doma asi dobře na odbyt. Nemusí být pokaždé z masa, zkusme zužitkovat zeleninu ze zahrádky – mrkev. Výborné placičky třeba s dochucenou bramborovou kaší připravuje Aneta Hlávková z jihlavského bistra MIAM.

„Nastrouhám se nahrubo mrkev, trochu soli, trochu mouky, trochu kari a římského kmínu. A také vajíčka. Poměr není úplně přesný, musí se to vychytat,“ říká Aneta Hlávková.

Mouky patří do placiček skutečně jen hrstka, aby byla z pokrmu cítit nejvíce mrkev.

Přílohou k placičkám může být bramborová kaše dochucená podle Anety Hlávkové. „Do uvařených brambor dáme obvykle trochu mléka, másla a soli. Rovnou tam přidám i sýr Čedar a sušená rajčata. Pak to rozmixuji.“

autor: dak