Mozaiková sekaná s vejci

Miska s vařenými vajíčky už možná není tak plná, jako před pár dny, ale jestli vám dochází inspirace, co s nimi, máme dobrou radu. Cvičitelka ze žďárského mateřského centra Srdíčko Martina Sejkorová má ze šesti dětí čtyři kluky, takže se jí doma pochopitelně sešly desítky vykoledovaných vajec.

Naštěstí má výborný recept a podělí se s námi o něj. Budeme potřebovat jen mleté maso v množství podle toho, kolik nás doma je.

„Připravíme si mleté maso jako na normální sekanou, ochutíme solí, pepřem, česnekem. Vezmeme vajíčka, kolik jich chceme spotřebovat. Já jich tam dám vždycky hodně, třeba patnáct na půl kila masa. Rozmixujeme v mixéru na hladkou kaši a tu vmícháme do masa,“ radí Martina.

Sekaná získá žlutou barvu, ale můžeme ji ještě vylepšit kousky červené papriky, která pak při krájení sekané vytvoří pěknou mozaiku. Buď zpracujeme do klasické šišky, nebo upečeme v pekáčku jako nákyp. Podávat můžeme s bramborovou kaší.

autor: dak