Mozaiková sekaná s vejci

Miska s vařenými vajíčky už možná není tak plná, jako před pár dny, ale jestli vám dochází inspirace, co s nimi, máme dobrou radu. Cvičitelka ze žďárského mateřského centra Srdíčko Martina Sejkorová má ze šesti dětí čtyři kluky, takže se jí doma pochopitelně sešly desítky vykoledovaných vajec.

Naštěstí má výborný recept a podělí se s námi o něj. Budeme potřebovat jen mleté maso v množství podle toho, kolik nás doma je.

„Připravíme si mleté maso jako na normální sekanou, ochutíme solí, pepřem, česnekem. Vezmeme vajíčka, kolik jich chceme spotřebovat. Já jich tam dám vždycky hodně, třeba patnáct na půl kila masa. Rozmixujeme v mixéru na hladkou kaši a tu vmícháme do masa,“ radí Martina.

Sekaná získá žlutou barvu, ale můžeme ji ještě vylepšit kousky červené papriky, která pak při krájení sekané vytvoří pěknou mozaiku. Buď zpracujeme do klasické šišky, nebo upečeme v pekáčku jako nákyp. Podávat můžeme s bramborovou kaší.

autor: dak

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.