Medvědí pracny
Kdo by neznal toto legendární vánoční cukroví, které je sice trochu náročnější na přípravu, odmění se nám ale výbornou chutí a pohostit pracnami můžete každého.
Ingredience
- - 280g másla
- - 420g hladké mouky
- - 210g cukru moučka
- - 140g mletých přesátých ořechů
- - 1 žloutek
- - trochu citronové kůry a skořice
- - 10g kakaa
Recept nám dal sázavský cukrář Pavel Sláma.
Uděláme těsto, které bývá lepivé. „Nelekejte se toho, stačí podsypat moukou,“ radí cukrář Sláma. Následně vtlačíme do formiček a pečeme. Nakonec je necháme vypadnout z forem a dle libosti posypeme cukrem.
Nejnovější recepty
Více o tématu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.