Lehký letní salát s červenou řepou
V létě se griluje, v létě se zpracovává ovoce, v létě se jí lehčí jídla, ale také se v létě jí spousta salátů. Tedy mělo by se jíst, když už máme tolik čerstvé zeleniny. Dnes vám doporučím salát, který jsme nedávno ochutnali díky naší návštěvě. Má tři hlavní barvy – červenou, zelenou a bílou.
1 červená řepa
ledový salát
rukola
pampeliškové listy
balkánský sýr
olivový olej
Hlavní ingrediencí je červená řepa. Tu bychom měli oloupat a chvíli péct v celku v troubě. Mezitím si připravíme zelené listy několika různých druhů. Ledový salát nakrájíme na kousky, opláchneme lístky rukoly a vyběhneme si na zahrádku pro menší čerstvé listy pampelišek.
Pokud bydlíte u frekventované silnice a zahrádku nemáte, raději pampelišky vynechejte, některá špína nejde opláchnout ani důkladně.
Když upečená řepa vychladne, nakrájíme ji na kolečka, přidáme všechny zelené lístky salátu i pampeliškové listy a už nám zbývá jen doplnit bílou. Stačí rozdrobit trochu balkánského sýra, zakápnout olivovým olejem, a směs vynikajících chutí je hotová.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka