Květákové placičky

Květákové placičky jistě zaujmou ty z vás, kteří nemají prioritu v masitých pokrmech. Květák je vděčná zelenina, která se pokaždé nemusí obalovat a smažit. Květákové placičky jsou neotřelé, dobré a jednoduché na přípravu.

Květák uvařte ve slané vodě – vývar se dá samozřejmě použít na dobrou zeleninovou polévku. Měl by být téměř měkký. Pak smícháme dvě vajíčka s hladkou moukou. Těstíčko musí být řídké. Když to s moukou přeženete, nebojte se naředit vodou a osolit.

Uvařený květák ani nemusíte rozebírat na růžičky, jak trochu vychladne, vezměte rovnou nůž a nasekejte ho na malé kousky. Kdo si nedokáže jakékoli jídlo představit bez kusu něčeho od masa, může přidat na kostičky nakrájený špek.

Květák určitě nemixujte, placičkám by pak chyběly nádherně opečené křupavé části. Placičky nabíráme na lžíci, smažíme po obou stranách.

autor: dak