Koktejl z pampelišek

Některý rok mám pocit, že jarní únava skutečně trvá od února až do května – člověk by pořád spal a obyčejná procházka nádhernou rozkvétající jarní přírodou je nakonec vlastně vyčerpávající J Ona nám ta příroda ale může právě proti takové jarní únavě i pomoci! Stačí vědět, co s čím smíchat a kdy co jíst a pít. Iva Georgievová například má skvělé zkušenosti s koktejlem z pampeliškových listů. Zatím jsou ještě docela malé, ale o to čerstvější.

Co s nimi v kuchyni?
hrst pampeliškových listů
med podle chuti
několik kapek jablečného octa nebo citrónové šťávy

„Doporučuju je přidávat do jarních salátů, ale také si z nich udělat koktejl. Ze začátku bych dala spíš menší hrst, k tomu přidáme med, trošku jablečného octa a šťávu z citrónu a vlažnou vodu a rozmixujeme. Nápoj nemá být ani sladký, ani trpký, ani kyselý a pijeme jej na vytrávený žaludek. Koktejl podporuje správnou funkci lymfatického systém, a tím i úklid v těle,“ říká Iva. Uklizené tělo je čilejší a silnější!

Připomínám, že koktejl z pampelišek je nejlepší pít na lačný žaludek, tedy mezi jídly, a pokud máte obavu, že pampeliškové listy jsou hořké, tak vás Iva uklidní: „Když se přidá trošku medu a pár kapek jablečného octa nebo citrónu, tak nám vznikne vyvážená chuť.“

autor: dak