Hruškový pudink s čokoládou

Na nadcházející víkend hledám vždycky buď nějaké složitější slavnostnější jídlo k obědu, nebo dezert, který by potěšil všechny členy rodiny třeba po takovém obědě.

Jednou z možností je využít sezónního ovoce, kterým jsou teď na podzim hrušky a připravit si z nich skvělý pudink ozdobený hořkou čokoládou. Budeme potřebovat tři větší hrušky, hrst rozinek, špetku soli, vodu, škrob a čokoládu. 

Ingredience
  • 3 hrušky 
  • hrst rozinek
  • 200 ml vody
  • špetka soli
  • 4 lžíce kukuřičného škrobu
  • 100 g hořké čokolády

Nejprve si oloupeme a nakrájíme hrušky. Vložíme do hrnce s dvěma deci vody a spařenými rozinkami, které dobrotě zajistí sladkou chuť – tu podtrhneme malou špetkou soli, která jak vědí znalci už spoustu let, zvýrazní každou chuť. 

Všechno společně povaříme, a až jsou hrušky měkké, rozmixujeme tyčovým mixérem. Zahustíme čtyřmi lžícemi škrobu rozmíchanými v trošce vody a znovu povaříme, aby pudink ztuhnul. Horký vlijeme do připravených misek a necháme vychladnout.

Nemusíme do ledničky, stačí jen chvíli počkat, než přestane pálit, protože tento dezert se dá jíst i teplý. Skvělé doplnění chuti hrušek je před podáváním polít každou porci pudinku rozpuštěnou hořkou čokoládou. 

autor: dak

Související

  • Mrkvový koláč paní Olgy

    Recepty od vás, posluchačů Českého rozhlasu Vysočina bývají ty nejlepší, to mám už léty ověřené! Třeba koláč od paní Olgy.

  • Vafle na slano

    Připravit vafle není nic složitého. V podstatě jde o dezert na stejné bázi jako palačinky jen připravený ve speciálním přístroji.