Hruškový pudink s čokoládou
Na nadcházející víkend hledám vždycky buď nějaké složitější slavnostnější jídlo k obědu, nebo dezert, který by potěšil všechny členy rodiny třeba po takovém obědě.
Jednou z možností je využít sezónního ovoce, kterým jsou teď na podzim hrušky a připravit si z nich skvělý pudink ozdobený hořkou čokoládou. Budeme potřebovat tři větší hrušky, hrst rozinek, špetku soli, vodu, škrob a čokoládu.
- 3 hrušky
- hrst rozinek
- 200 ml vody
- špetka soli
- 4 lžíce kukuřičného škrobu
- 100 g hořké čokolády
Nejprve si oloupeme a nakrájíme hrušky. Vložíme do hrnce s dvěma deci vody a spařenými rozinkami, které dobrotě zajistí sladkou chuť – tu podtrhneme malou špetkou soli, která jak vědí znalci už spoustu let, zvýrazní každou chuť.
Všechno společně povaříme, a až jsou hrušky měkké, rozmixujeme tyčovým mixérem. Zahustíme čtyřmi lžícemi škrobu rozmíchanými v trošce vody a znovu povaříme, aby pudink ztuhnul. Horký vlijeme do připravených misek a necháme vychladnout.
Nemusíme do ledničky, stačí jen chvíli počkat, než přestane pálit, protože tento dezert se dá jíst i teplý. Skvělé doplnění chuti hrušek je před podáváním polít každou porci pudinku rozpuštěnou hořkou čokoládou.
Související
-
Mrkvový koláč paní Olgy
Recepty od vás, posluchačů Českého rozhlasu Vysočina bývají ty nejlepší, to mám už léty ověřené! Třeba koláč od paní Olgy.
-
Vafle na slano
Připravit vafle není nic složitého. V podstatě jde o dezert na stejné bázi jako palačinky jen připravený ve speciálním přístroji.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.