Hruškový koláč
Podzimní koláče mají nepřeberné množství variací – kynuté, lité, kulaté, křehké a další. Každý z nich je nakonec moc dobrý, hlavně když máme na ozdobení dobré čerstvé ovoce.
Jak si jednoduše připravit těsta na koláč, které možná neznáme, nám poradí kuchař David Kravčík z Chotěboře.
6 balíčku máslových sušenek
250 g máslo
cca 4 hrušky
strouhanka dle potřeby
cukr dle potřeby
sníh ze 4 bílků
mandle
„Vezmeme si Bebe sušenky, máslo, společně to rozmixujeme a uděláme si těsto. Z toho těsta si upečeme základní plát. Jen sušenky a máslo, to bude křehké těsto, které se peče jen chvilku.“
„Na ten plát dáme strouhané hrušky, které zahustíme strouhankou, a pokud jsou hrušky méně sladké, tak přidáme trochu cukru. Poklademe na těsto a nahoře koláč zakryjeme sněhem z bílků. Můžeme posypat i mandlemi,“ doporučuje kuchař.
Takto nazdobený koláč opět upečeme a jak říká David Kravčík – můžeme ozdobit i mandlemi.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.