Hruškový koláč

Podzimní koláče mají nepřeberné množství variací – kynuté, lité, kulaté, křehké a další. Každý z nich je nakonec moc dobrý, hlavně když máme na ozdobení dobré čerstvé ovoce.

Jak si jednoduše připravit těsta na koláč, které možná neznáme, nám poradí kuchař David Kravčík z Chotěboře.

6 balíčku máslových sušenek

250 g máslo

cca 4 hrušky

strouhanka dle potřeby

cukr dle potřeby

sníh ze 4 bílků

mandle

„Vezmeme si Bebe sušenky, máslo, společně to rozmixujeme a uděláme si těsto. Z toho těsta si upečeme základní plát.  Jen sušenky a máslo, to bude křehké těsto, které se peče jen chvilku.“

„Na ten plát dáme strouhané hrušky, které zahustíme strouhankou, a pokud jsou hrušky méně sladké, tak přidáme trochu cukru. Poklademe na těsto a nahoře koláč zakryjeme sněhem z bílků. Můžeme posypat i mandlemi,“ doporučuje kuchař.

Takto nazdobený koláč opět upečeme a jak říká David Kravčík – můžeme ozdobit i mandlemi.