Dušená hovězí líčka na červeném víně, bramborové šišky s pomerančovým máslem a mákem

Autorem receptu na Dušená hovězí líčka na červeném víně, bramborové šišky s pomerančovým máslem a mákem je šéfkuchař Radniční restaurace v Jihlavě Libor Homolka.

500g hovězích líček
100g oleje
kořenová zelenina
divoké koření sůl,pepř
50g rajský protlak
0,5l červeného vína
tymián
2x cibule
0,5l zeleninový nebo hovězí vývar

750g brambory
120g hrubé mouky
150g krupičky
2 vejce
sůl
kůra z pomeranče
50g másla
mletý mák

Očištěná líčka osolíme a opepříme. Opečeme v hrnci a vyndáme. Do výpeku vložíme očištěnou a na kousky nakrájenou zeleninu a restujeme dozlatova. Přidáme nakrájenou cibuli a dále restujeme vše společně.
Přidáme protlak, opečená líčka, zalijeme vínem a vývarem, dáme bylinky a dusíme doměkka. Líčka vyndáme, omáčku propasírujeme přes hustý cedník a případně dochutíme.

Šišky: syrové brambory nastrouháme, přidáme mouku, krupičku, vejce a osolíme. Z těsta vytvoříme šišky, které vaříme v osolené vodě cca 5minut. Na talíři přelijeme šišky rozpuštěným máslem smíchaným s pomerančovou kůrou a posypeme mákem.

autor: Tamara Pecková