Těstoviny s krevetami

Největší audioportál na českém internetu

krevety | Foto: Profimedia

Těstoviny s krevetami

Chcete se pomocí talíře s lahodným jídlem přenést na břeh třeba Středozemního moře? Jde to velmi snadno!

Občas má člověk hlad, a neví, co uvařit! Pomoci může úklid přeplněného mrazáku – možná tam i vy objevíte poklad, na který jste už dávno zapomněli, a teď se vám bude hodit. Přesně to se stalo mému kolegovi Zdeňku Koudelkovi, který je také velmi dobrým kuchařem – a tak svou inspiraci předává dále: „Našel jsem v mrazáku krevety, a protože tam zabíraly místo, tak jsem si řekl – půjdete na talíř!“

Ingredience
  • 300 g těstovin (široké nudle, špagety…)
  • 250 g loupaných krevet
  • 2 stroužky česneku
  • cca 8 lžic másla
  • 100 ml bílého vína
  • ½ hrnku nastrouhaného parmazánu
  • bazalka (jiné středomořské koření)
  • sůl, pepř

Krevety se před úpravou nechají chvíli povolit, abychom je do pánve neházeli zmrzlé. A jak zní recept? „Napřed si vezmeme dvě lžíce másla, na tom másle si rozhřejeme pár plátků česneku. Když se rozvoní, tak tam přidáme ty krevety, osolíme, trošku opepříme, můžeme tam přidat trošku nějakého koření, například bazalku, a opečeme je. Dáme je stranou a do pánve dáme ještě 6 lžic másla, trochu bílého vína, které se nechá vyvařit, a potom se do toho přidají uvařené těstoviny. Já jsem doma našel široké nudle, ale dají se použít i špagety. Do těch nudlí se potom zamíchá půl šálku nastrouhaného parmazánu a nakonec se přidají krevety,“ prozrazuje Zdeněk svůj recept.

Skvělý oběd středomořské chuti je hotový. Nezapomeňte na salát nebo nějakou vaši oblíbenou zeleninu!

autor: dak