Dort Jadran

S vlašskými ořechy všechno chutná lépe. Mezi našimi posluchačkami koluje recept na přímo úžasný dort Jadran s vysokou krémovou náplní z vlašských ořechů. 

Poslechněte si, jak na něj od Jany Pospíšilové ze Žďáru nad Sázavou. Začneme piškotovým korpusem, který upečeme v dortové formě.

Potřebujeme:

5 vajec

5 lžic pískového cukru

5 lžic mouky (3 polohrubé, 2 hladké)

prášek do pečiva

20 dkg másla

Náplň:

20 dkg mletých vlašských ořechů

20 dkg pískového cukru

2 dcl mléka

Tyto tři ingredience se krátce povaří – právě tím vytvoří lahodnou krémovou ořechovou hmotu.

Ale aby byla na dortu pěkně vysoká a ořechy vynikly, potřebujeme ji zpracovat ještě dále.

Našleháme 20dkg másla a až jsou povařené ořechy s cukrem a mlékem vychladlé, zamícháme do nich vyšlehané máslo.

Hmotu pak potřeme na také vychladlý korpus a můžeme ozdobit. Nahoru můžeme podle Jany Pospíšilové dát šlehačku a tu znovu posypat oříšky, děti prý ale dávají přednost strouhané čokoládě.

autor: dak

Mohlo by vás zajímat