Danovy čokoládové muffiny

Na Mezinárodní den dětí dostaly v našem vysílání prostor děti, a tak i dnešní recept bude dětský. Připravil jej dvanáctiletý Daniel Kubík, který už se v kuchyni pohybuje celkem obratně i bez rodičů, ale také hrozně rád mlsá.

„Umím si udělat něco na pánvičce, jako například vajíčka jako volské oko nebo míchaná vajíčka. Umím si ohřát párek a několik dalších jednoduchých jídel. Někdy mě ale chytne mlsná, a když doma nic nemáme, tak si udělám svoje domácí muffiny,“ přiznává Dan.

65 g rozpuštěného másla

100 g mléčné čokolády

200 g polohrubé mouky

30 g kakaa

1 prášek do pečiva

1 vejce

150 ml mléka

150 g cukru

„Je to vcelku jednoduché - připravíme si dvě misky, váhu a formičky. Do jedné misky přidáme vejce, cukr, rozpuštěné máslo a mléko. Do druhé misky dáme mouku, kakao, rozlámanou čokoládu a prášek do pečiva. Obojí rozmícháme a tekuté ingredience slijeme do druhé misky. Když budeme mít hotové vyšlehané těsto, připravíme si formičky a vymažeme je olejem. Formičky naplníme jen do dvou třetin, aby těsto nevyteklo na plech. Mně to většinou vychází na 15 formiček,“ zamýšlí se Dan.

„Formičky položíme na plech a strčíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Hotové jsou přibližně za čtvrt hodiny,“ dodává mladý pekař.

autor: dak