Čokoládová buchta s karamelem na plech
Zamíchat v míse pár věcí, vylít na plech a buchta je hotová. Takové recepty mám nejradši a ráda zkouším nové kombinace, jen když příprava zůstane podobně jednoduchá.
- Korpus:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 6 lžic kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 3 vejce
- 1 hrnek vody
- 1/2 hrnku oleje
- Krém:
- 1 plechovka kondenzovaného karamelového mléka
- 250 g másla
- 100 g sekaných oříšků (lískové, vlašské...)
Proto se s vámi musím podělit o další skvělý hrnkový recept, který mě nedávno moc potěšil. Na korpus budeme potřebovat dva hrnky polohrubé mouky, jeden hrnek cukru (já dávám třtinový a vždycky tak třetinu uberu, i tak zůstává buchta dobrá a sladká je dost). Pak šest lžic kakaa a jeden kypřící prášek do pečiva.
Tyhle suché ingredience promícháme a pak přidáme tři vajíčka, hrnek vody a půl hrnku oleje. Jemné řidší, dobře mixérem promíchané těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Trouba už by měla být touto dobou vyhřátá na 175 stupňů. Pečeme půl hodinky a pak necháme korpus vychladnout.
Mezitím si nachystáme krém. Vezmeme plechovku karamelového kondenzovaného mléka a celé máslo, které předem necháme změknout v pokojové teplotě. Obě suroviny společně vyšleháme a natřeme na vychladlý korpus. Čokoláda a karamel jdou dohromady moc pěkně s nasekanými oříšky, kterými buchtu ozdobíme. Nakrájíme na čtvercové kousky.
Související
-
Narozeninový dezert
Chystáte v rodině nějakou oslavu a přemýšlíte, co upečete? Máme tip na moučník, který potěší všechny milovníky sladkého a ozdobí každou oslavu.
-
Ovocný krambl z vloček
Ovocný koláč s drobenkou se dá upéct na velmi mnoho způsobů a já jsem se čerstvě dostala k receptu na krambl, který je oblíbený především v Anglii.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.