Čokoládová buchta s karamelem na plech

Zamíchat v míse pár věcí, vylít na plech a buchta je hotová. Takové recepty mám nejradši a ráda zkouším nové kombinace, jen když příprava zůstane podobně jednoduchá.

Ingredience
  • Korpus:
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 6 lžic kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 vejce
  • 1 hrnek vody
  • 1/2 hrnku oleje
  • Krém:
  • 1 plechovka kondenzovaného karamelového mléka
  • 250 g másla
  • 100 g sekaných oříšků (lískové, vlašské...)

Proto se s vámi musím podělit o další skvělý hrnkový recept, který mě nedávno moc potěšil. Na korpus budeme potřebovat dva hrnky polohrubé mouky, jeden hrnek cukru (já dávám třtinový a vždycky tak třetinu uberu, i tak zůstává buchta dobrá a sladká je dost). Pak šest lžic kakaa a jeden kypřící prášek do pečiva. 

Tyhle suché ingredience promícháme a pak přidáme tři vajíčka, hrnek vody a půl hrnku oleje. Jemné řidší, dobře mixérem promíchané těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Trouba už by měla být touto dobou vyhřátá na 175 stupňů. Pečeme půl hodinky a pak necháme korpus vychladnout. 

Mezitím si nachystáme krém. Vezmeme plechovku karamelového kondenzovaného mléka a celé máslo, které předem necháme změknout v pokojové teplotě. Obě suroviny společně vyšleháme a natřeme na vychladlý korpus. Čokoláda a karamel jdou dohromady moc pěkně s nasekanými oříšky, kterými buchtu ozdobíme. Nakrájíme na čtvercové kousky.

autor: dak

Související

  • Narozeninový dezert

    Chystáte v rodině nějakou oslavu a přemýšlíte, co upečete? Máme tip na moučník, který potěší všechny milovníky sladkého a ozdobí každou oslavu. 

  • Ovocný krambl z vloček

    Ovocný koláč s drobenkou se dá upéct na velmi mnoho způsobů a já jsem se čerstvě dostala k receptu na krambl, který je oblíbený především v Anglii.