Čokoládová buchta s karamelem na plech
Zamíchat v míse pár věcí, vylít na plech a buchta je hotová. Takové recepty mám nejradši a ráda zkouším nové kombinace, jen když příprava zůstane podobně jednoduchá.
- Korpus:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 6 lžic kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 3 vejce
- 1 hrnek vody
- 1/2 hrnku oleje
- Krém:
- 1 plechovka kondenzovaného karamelového mléka
- 250 g másla
- 100 g sekaných oříšků (lískové, vlašské...)
Proto se s vámi musím podělit o další skvělý hrnkový recept, který mě nedávno moc potěšil. Na korpus budeme potřebovat dva hrnky polohrubé mouky, jeden hrnek cukru (já dávám třtinový a vždycky tak třetinu uberu, i tak zůstává buchta dobrá a sladká je dost). Pak šest lžic kakaa a jeden kypřící prášek do pečiva.
Tyhle suché ingredience promícháme a pak přidáme tři vajíčka, hrnek vody a půl hrnku oleje. Jemné řidší, dobře mixérem promíchané těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Trouba už by měla být touto dobou vyhřátá na 175 stupňů. Pečeme půl hodinky a pak necháme korpus vychladnout.
Mezitím si nachystáme krém. Vezmeme plechovku karamelového kondenzovaného mléka a celé máslo, které předem necháme změknout v pokojové teplotě. Obě suroviny společně vyšleháme a natřeme na vychladlý korpus. Čokoláda a karamel jdou dohromady moc pěkně s nasekanými oříšky, kterými buchtu ozdobíme. Nakrájíme na čtvercové kousky.
Související
-
Narozeninový dezert
Chystáte v rodině nějakou oslavu a přemýšlíte, co upečete? Máme tip na moučník, který potěší všechny milovníky sladkého a ozdobí každou oslavu.
-
Ovocný krambl z vloček
Ovocný koláč s drobenkou se dá upéct na velmi mnoho způsobů a já jsem se čerstvě dostala k receptu na krambl, který je oblíbený především v Anglii.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.