Club sandwich - americká jednohubka i vydatný oběd

Největší audioportál na českém internetu

Club sandwich | Foto: Dáša Kubíková, Český rozhlas

Club sandwich - americká jednohubka i vydatný oběd

Hamburger, hot dog, pizza, to jsou asi nejznámější chody americké kuchyně, které si rádi dopřáváme i u nás, a ani by nás nenapadlo přemýšlet, odkud k nám přišly. Bohaté a chuťově zajímavé občerstvení ze zámoří okusíme, když si někde dáme club sandwich.

Ingredience
  • 2 plátky toastového chléba amerického typu
  • 1 vejce
  • 2 plátky opečené slaniny
  • grilované drubeží prso
  • lžička majonézy
  • plátek sýru
  • zelenina

Ve žďárském bistru Chutě pod lampou jej připravuje Matěj Papáček: „Je to vlastně alternativa pro chlebíčky, jednohubky na rautech, na oslavách a podobně. Je to vlastně rtřípatrový sendvič z toustového chleba. Pozor, je potřeba použít větší chléb, ten americký styl, zhruba 12X12 cm. Základní v něm je slanina, vajíčko a drůbeží maso, majonéza salát, rajče a můžete si tam dát zeleninu, jakou chcete, a sýr. Ale zásadní je, že máme tři vrstvy, v první vrstvě je vejce, slanina, v druhé vrstvě grilované krůtí nebo drůbeží prso na tenké plátky nakrájené. Sendvič, když se poskládá, je potřeba dát si pozor na rovnoměrnost vrstev, aby to nerozpadalo. Když se poskládá dohromady, propíchne se na čtyřech místech špejlí, rozkzojí se na 4 části a je z toho taková krásná velká jednohubka,“ říká milovník americké kuchyně.

Většími jednohubkami můžete ohromit návštěvu, zpestřit oslavu, ale pokud máte velký hlad, jeden takový celýý nerozkrojený sendvič vám obstará i oběd.

„Jí se to na oběd, ono když máte plnou sestavu toho club sandwiche, tak se dostanete až někde na půl kila, což je už hodně vydatný oběd, takže je to v podstatě i obědová věc,“ dodává Matěj.

Velké toustové chleby se u nás seženou, zbytek ingrediencí také není nic neobvyklého, takže stačí jen nějaká šikovná větší napichovátka a chuť do přípravy club sandwiche.

autor: dak