Čerstvé penne s rajčatovou omáčkou
Co rychle připravit, abychom nezdržovali sebe, svoje hosty, zaměstnavatele, zkrátka abychom ušetřili čas? Fantasticky chutnající italskou kuchyni. Dejme se do práce. Potřebujeme jen těstoviny s názvem penne – takové ty šikmo nasekané vroubkované trubky.
Samozřejmě si je můžete kdekoli koupit, hodit do vody a za nějakých 7 minut uvařit, smíchat s omáčkou a podávat, ale já mám pro vás jiný tip.
Když uvidíte někde v nabídce čerstvé těstoviny, berte je. Vlastně jde o totéž – různé tvary těstovin ze stejného těsta, ale nesušeného, čili čerstvé, měkké. Stojí trošku víc peněz, ale jednou za čas se to rozhodně dá vyzkoušet.
200 g čerstvých těstovin penne
1 sklenička domácí rajčatové omáčky
kousek kuřecího masa
parmezán na posypání
sůl, koření
Takže čerstvé těstoviny tvaru penne se také vhodí do vody, ale vaří se kratší dobu, jen asi dvě až čtyři minuty, obal by nám měl napovědět. S vodou nešetříme, na každých deset deka těstovin, potřebujeme litr vody, tak s tím počítejte.
Mezitím si na pánvi připravíme zeleninovou omáčku, a protože už víme, jak snadno se dá zavařit, použijeme hotovou. K omáčce můžeme přidat kousky kuřecího masa, aby bylo jídlo sytější. V tom případě masem začneme – orestujeme maso na pánvi, ochutíme, a omáčkou zalijeme až na závěr. Scedíme penne, přidáme k nim omáčku a posypeme parmezánem. Chuť je dokonalá a příprava cobydup.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.