Brownies do hrníčku

Určitě to znáte také. Někdo zazvoní, za dveřmi neohlášená návštěva, dáme aspoň kávu, pojďte dál a ono doma ke kávě nic není.

Na to má skvělý návod sedminásobná maminka a lektorka žďárského mateřského centra Martina Sejkorová. Nezoufejte, situace se dá řešit úplně snadno – stačí, když máte doma mouku, cukr, kakao a olej.

50 g hladké mouky

60 g cukru, ale může být i 40

10 g kakaa

špetka soli

15 g oleje (může být kokosový olej)

troška vody

„Je to rychlý moučník, když přijde kamarádka a u nás doma, když jsou malé děti, tak nevydrží jediná sušenka, tak je to taková moje pojistka. Ingredience se míchají rovnou už do hrníčku a konzistence by měla být jako rozpuštěná čokoláda. Dělá se to v mikrovlnné troubě na plný výkon dvě minuty. Rozhodně ne více, protože to brownie je ideální, když je vevnitř ještě trochu tekuté a na to mám dvě minuty vyzkoušené,“ radí Martina Sejkorová.

Po vychladnutí se dezert jí přímo z hrníčku. Návštěva jej určitě ocení, a jestli máte doma už větší děti, tak ty jednoduchý recept zvládnou také. „Chutná to i našim dětem, takže když nic sladkého nemáme, tak máme tento recept přilepený na ledničce a děti vaří,“ směje se Martina.

Americké brownies se původně pečou na plechu, ale varianta do hrníčku je jako rychlé řešení skvělá.

autor: dak