Brownies

Na povrchu křupavé, uvnitř vláčné, chuti příjemně hořkosladké – to je dezert, který k nám přišel z Ameriky, a my jsme si ho oblíbili, protože jde o hutný čokoládový koláč.

Přijali jsme i název brownies a komu se nechce péct podle receptu, může si je koupit hotový v krabičce. My si ale nebudeme život zjednodušovat polotovary, my umíme péct pořádně!

Poslední recept, který jsme na brownies dostala, je neuvěřitelně rychlý, žádné šlehání bílků, ani dlouhé přípravy, je to raz dva.

100 g másla

100 g cukru

200 g hořké čokolády

4 vejce

1 lžíce hladké mouky

Jediné, co potřebujeme mít doma v zásobě, jsou dvě čokolády na vaření – říká autorka receptu Kateřina Doleželová z Olší nad Oslavou: „V hrnci rozpustím máslo, potom tam přidám dvě celé čokolády na vaření, potom tam přidám cukr, podle odhadu asi tak taky sto gramů, ale klidně méně. Všechno se to rozmíchá a nechá rozpustit a na chvíli odstavit, aby to vychladlo. Ještě tam přijdou vejce, asi tak čtyři až pět podle velikosti a celá, žloutky i bílky dohromady. Těsto se rozmíchá a úplně na závěr se přidá lžíce hladké mouky, a to je všechno. Pak se dá těsto na plech a upeče, do dvaceti minut by mělo být hotovo,“ usmívá se studentka.

Čas pečení raději hlídejte se špejlí, pokud máte větší plech a nižší vrstvu, hotovo může být už po deseti až dvanácti minutách. Aby brownies vypadaly tak, jak mají, měly by být uvnitř opravdu hodně vláčné, ale ne syrové.

autor: dak