Bramborák s lososem
Jak dostat zdravé rybí maso i do těch členů rodiny, kteří rybu odmítají? Zkuste ji zamaskovat do bramboráku, ve smažené placce výrazné chuti se schová ledacos!
Nejprve si oloupeme brambory a překrájíme na menší kousky. Ty dáme vařit v osolené vodě, a když jsou měkké, rozmačkáme je vidličkou.
Filet z lososa upečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 7 minut.
- 300 g brambor
- filet z lososa, asi 200 gramový
- 2 žloutky
- lžička dijonské hořčice
- 60g mouky (lze nahradit ovesnými vločkami)
- sůl, pepř
Když je měkký, rozdrobíme maso na kousky a vhodíme je do mísy k bramborám.
Přidáme k nim dva žloutky, lžičku hořčice, a šest deka polohrubé mouky. Pokud máte v rodině celiaka, nebo byste rádi zkusili změnu, můžete mouku nahradit jemnými ovesnými vločkami.
Těsto podle chuti osolíme a opepříme a zpracujeme do hmoty, ze které se nám budou snadno tvořit placičky.
Ty můžeme osmažit v pánvi na oleji tak, jak se to s bramboráky dělá, ale opět mám i zdravější variantu – poklademe je na plech vyložený pečicím papírem a upečeme v rozehřáté troubě, opět na 180 stupňů.
Přibližně za dvacet minut jsou placičky hotové a velmi jim sluší zeleninový salát jako příloha.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka