Banánová snídaně

Snídaně je nejlepší jídlo dnes, aspoň podle mě. Může totiž být trochu sladší, než ostatní jídla dne, říkají odborníci na výživu. Cukry z ní stihneme během dopoledne spálit!

Jestli máme na přípravu trochu času, chceme si ji vychutnat a zároveň se zbavit pár banánů, které leží v míse na kuchyňském stole už pár dní, je následující recept přímo ideální. Ze tří banánů se pohodlně nají dva lidé.

Ingredience
  • 3 banány
  • 2 vejce
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sirup nebo med na pokapání

K nim budeme potřebovat ještě dvě vajíčka a hrnek jemných ovesných vloček. Dva oloupané banány nakrájíme na silnější kolečka a položíme je do pánve s trochou másla a kapkou olivového oleje. Máslo na chuť, olivový olej na zdraví!

Třetí banán si rozmačkáme vidličkou. V misce si rozšleháme dvě vajíčka a přidáme do nich lžičku třtinového cukru a hrnek ovesných vloček. Skvělé jsou jemné vločky, co jsou hned měkké, ale zkusila jsem i vločky celozrnné ovesné a také to šlo, snídaně tak obsahuje více vlákniny. Rozmícháme a přidáme rozmačkaný banán.

Na pánvi necháme banánové kolečka chvíli smažit a pak je zalijeme směsí z misky. Necháme opéct z jedné strany, pak opatrně stáhneme na talíř a z něj vyklopíme banánovou dobrotu zpátky do pánve z neopečené strany. Po pěti minutách můžeme stáhnout na talíř a rozpůlit nebo naporcovat.

Každý kousek přelijeme javorovým sirupem nebo pokapeme medem a je to.

autor: dak