Banánová snídaně
Snídaně je nejlepší jídlo dnes, aspoň podle mě. Může totiž být trochu sladší, než ostatní jídla dne, říkají odborníci na výživu. Cukry z ní stihneme během dopoledne spálit!
Jestli máme na přípravu trochu času, chceme si ji vychutnat a zároveň se zbavit pár banánů, které leží v míse na kuchyňském stole už pár dní, je následující recept přímo ideální. Ze tří banánů se pohodlně nají dva lidé.
- 3 banány
- 2 vejce
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- Sirup nebo med na pokapání
K nim budeme potřebovat ještě dvě vajíčka a hrnek jemných ovesných vloček. Dva oloupané banány nakrájíme na silnější kolečka a položíme je do pánve s trochou másla a kapkou olivového oleje. Máslo na chuť, olivový olej na zdraví!
Třetí banán si rozmačkáme vidličkou. V misce si rozšleháme dvě vajíčka a přidáme do nich lžičku třtinového cukru a hrnek ovesných vloček. Skvělé jsou jemné vločky, co jsou hned měkké, ale zkusila jsem i vločky celozrnné ovesné a také to šlo, snídaně tak obsahuje více vlákniny. Rozmícháme a přidáme rozmačkaný banán.
Na pánvi necháme banánové kolečka chvíli smažit a pak je zalijeme směsí z misky. Necháme opéct z jedné strany, pak opatrně stáhneme na talíř a z něj vyklopíme banánovou dobrotu zpátky do pánve z neopečené strany. Po pěti minutách můžeme stáhnout na talíř a rozpůlit nebo naporcovat.
Každý kousek přelijeme javorovým sirupem nebo pokapeme medem a je to.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka