Zapečené toasty s džemem

Dali byste si snídani nebo svačinu s džemem? Obyčejné tousty si namaže každý, ale já mám drobné vylepšení, upečeme si je v troubě!

Vezmeme deset plátků toustového chleba, může být obyčejný světlý, máslový nebo celozrnný, to je ta zdravější varianta!

Ingredience
  • 10 plátků toastového chleba
  • 400 ml mléka
  • 4 vejce
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • džem dle chuti
  • cca 200 g mražených jahod
  • K podávání:
  • bílý jogurt nebo zakysaná smetana

Nakrájíme je na kostičky, hodíme je do zapékací mísy nebo menšího pekáčku, a zalijeme je čtyřmi deci mléka. V misce rozšleháme 4 vajíčka s vanilkovým cukrem a dvěma lžícemi moučkového cukru. Zamícháme a přilijeme k toustům. Nahoru dáme několik lžic džemu tak, aby džem pokryl veškerou směs v pekáčku.

Pokud máme na mrazáku ještě zbylé jahody z loňské sezóny, ozdobíme dokola ještě jahodami a necháme chvíli odležet. Mezitím si rozehřejeme troubu na 180 stupňů.

Tousty s vejci a džemem pak pečeme asi 40 minut. Když je hotovo, rozdělíme na porce, a ke každé přidáme bílý jogurt nebo zakysanou smetanu – není třeba přislazovat, protože pečené tousty v sobě mají cukru už dostatek.

autor: dak