Sejkory – bramboráky bez mouky

Bramboráky neboli cmunda je oblíbeným, ale i dost těžkým jídlem. K přípravě sejkor si můžete přichystat kompletní suroviny, ale kromě mouky. Očekávat můžete nadýchané bramboráky, které je možné péct i na téměř suché pánvi.

Budeme potřebovat:

- brambory
- vajíčka
- sůl a pepř
- česnek
- majoránku

Máte ráda cmundu, zeptala se Dáši Kubíkové Antonie Mikešová z Domova pro seniory Pelhřimov. „Udělejte si jiný recept,“ dodala. „Jen brambory nastrouhat, okořenit, ale bez mouky. Na čtyři brambory tak asi tři vejce, aby vznikl takový sníh,“ popisuje paní Mikešová.

„Já už jsem je pak jinak nedělala, sama jsem jinou cmundu nesnesla. A manžel měl dietu, tak jsem mu ji takhle dělala,“ vzpomíná Antonie Mikešová.

Placky můžeme opéct i na sucho, nebo podle starého receptu vymažte pánev špekem.