Rychlý salát k večeři
Co k rychlé večeři? Zkuste využít za pomoci pár vajíček všechny možné zbytky z ledničky. A že se jich tam někdy najde! Pokud také musíte neustále shánět inspiraci pro rodinnou večeři, nejlepší je nechat se od někoho inspirovat. Jana Lacinová ze společnosti Popálky, která u nás bývá hostem, musí také krmit pětičlennou rodinu, a tak jsem si nechala poradit.
zbytky pečeného kuřete
pórek (nebo jiná zelenina)
strouhaný sýr
majonéza
První rada zní, až budete péct kuře a nedojíte ho, využijte zbytky masa třeba tak, jako u Lacinů: „My děláme to, že to, co zbylo, to maso obereme, nakrájíme na kousky a přidáme k němu pórek, nastrouháme sýr. Zamícháme to s majonézou a podáváme s pečivem. Je to velká dobrota.“
Další tip mě potěšil ještě více, protože miluju vajíčka, a ty jsou základem dalšího salátu. Takže nejdříve uvařit čtyři vajíčka a dál je to podobně jednoduché.
4 vajíčka natvrdo
zbytky salámu
sýry
zelenina
jogurt
sůl
„Otevřu ledničku a co tam je – salámy, sýry, okurky, papriky, co potřebuju zlikvidovat, to nakrájím nadrobno a smíchám s vajíčky. Nejdříve rozdělím na žloutky, ty smíchám se vším ostatním, ony to pěkně spojí a až na konci je lepší přidat uvařené bílky. Propasírovat je kolečkem na bramborový salát,“ radí Jana Lacinová. Takhle dojíme zbytky z ledničky, do salátu propašujeme zeleninu a večeře je raz dva na stole.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.