Rebarborový salát

„Mám ráda rebarboru, ráda peču koláč. Když se chytne zároveň sezóna, kdy si na koláč můžeme smíchat rebarboru s jahodami, ozdobit šlehačkou, to je dobré,“ říká moderátorka Dáša Kubíková. Ta samá kombinace jde i do džemů, to někdy rozhodně zkuste.

Rebarbory na salát nepotřebujeme moc, stačí tři řapíky, k tomu půlku ledového salátu, osm ředkviček a zakysanou smetanu. Rebarbora by se neměla jíst syrová, takže začneme tím, že ji omyjeme a oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a na pánvičce s troškou vody a lžičkou třtinového cukru podusíme do měkka. Trvá to asi 2 - 3 minuty.

Rebarbory na salát nepotřebujeme moc, stačí tři řapíky, k tomu půlku ledového salátu, osm ředkviček a zakysanou smetanu. Rebarbora by se neměla jíst syrová, takže začneme tím, že ji omyjeme a oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a na pánvičce s troškou vody a lžičkou třtinového cukru podusíme do měkka. Trvá to asi 2 - 3 minuty.

Než se rebarbora podusí, máme čas omýt ředkvičky a nakrájet je na tenké plátky. Ledový salát se obvykle trhá rukama na menší kousky, ten si také připravíme. Pak všechnu zeleninu – salát, ředkvičky i podušenou rebarboru - smícháme ve větší míse, zakápneme olejem podle své chuti a přidáme trochu soli a pepře.

Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a máme netradiční salát s nízkokalorickou zeleninou a chutí, která stojí za vyzkoušení. Nechte si chutnat!