Rebarborový salát
„Mám ráda rebarboru, ráda peču koláč. Když se chytne zároveň sezóna, kdy si na koláč můžeme smíchat rebarboru s jahodami, ozdobit šlehačkou, to je dobré,“ říká moderátorka Dáša Kubíková. Ta samá kombinace jde i do džemů, to někdy rozhodně zkuste.
Rebarbory na salát nepotřebujeme moc, stačí tři řapíky, k tomu půlku ledového salátu, osm ředkviček a zakysanou smetanu. Rebarbora by se neměla jíst syrová, takže začneme tím, že ji omyjeme a oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a na pánvičce s troškou vody a lžičkou třtinového cukru podusíme do měkka. Trvá to asi 2 - 3 minuty.
Rebarbory na salát nepotřebujeme moc, stačí tři řapíky, k tomu půlku ledového salátu, osm ředkviček a zakysanou smetanu. Rebarbora by se neměla jíst syrová, takže začneme tím, že ji omyjeme a oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a na pánvičce s troškou vody a lžičkou třtinového cukru podusíme do měkka. Trvá to asi 2 - 3 minuty.
Než se rebarbora podusí, máme čas omýt ředkvičky a nakrájet je na tenké plátky. Ledový salát se obvykle trhá rukama na menší kousky, ten si také připravíme. Pak všechnu zeleninu – salát, ředkvičky i podušenou rebarboru - smícháme ve větší míse, zakápneme olejem podle své chuti a přidáme trochu soli a pepře.
Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a máme netradiční salát s nízkokalorickou zeleninou a chutí, která stojí za vyzkoušení. Nechte si chutnat!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka