Nejnovější
-
Jídlo
Ovčí mléko je tučnější než kravské a obsahuje víc vápníku. Vyrábějí se z něj sýry i zmrzlina
Zmrzlinu má určitě ráda většina z nás a v posledních letech nám zmrzlináři nabízejí stále zajímavější příchutě. Ochutnat tak můžeme například mentolovou nebo štrůdlovou.
-
Společnost
S vodníkem Francem kolem řeky Bystřice. Pohádková stezka vede podél cyklostezky do Domanínku
Nejdříve vznikla pohádková knížka o šikovných dětech z Bystřice nad Pernštejnem, a pak i pohádková stezka podél řeky Bystřice.
-
Aktuální dění
Jihlavské seniorky se sešly při zdobení kraslic. Komunitní centrum nabízí i tanec
V Jihlavě se senioři nenudí. Komunitní centrum nabízí kurzy keramiky, angličtiny, orientálních tanců, focení, a teď před svátky i velikonoční tvoření.
-
Regionální
Už několik desítek let vyrábí hydraulické díly do letadel firma Jihlavan na Vysočině
Letěli jste už někdy na dovolenou nějakým Boeingem nebo Airbusem? Aby takové letadlo mohlo bezpečně přistát, musí se na spodní části letadla otevřít podvozek.
-
Regionální
Bára a Nick zažili požár, při kterém přišli o pána. Na nového teď čekají v útulku v Mírovce
Český rozhlas Vysočina pomáhá psům v útulcích v našem kraji najít nové pány. Určitě by si je zasloužili i černí kříženci Bára a Nick.
-
Společnost
Vzpomínky na dětství, jídlo i staré mapy. Veselý Žďár vydá knihu o životě svých obyvatel
Ze sousedských slavností s hudbou, jídlem a tancem, vznikl postupně soubor vzpomínek místních obyvatel na internetu, později kalendář, a teď přichází na řadu knížka.
-
Výtvarné umění
Polenské církevní muzeum je bohatší o obraz Piety z devatenáctého století
Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Polné zdobí nová kulturní památka. Je jí obraz Panny Marie s tělem Ježíše na klíně, který pochází z první poloviny devatenáctého století.
-
Aktuální dění
O čapí hnízda bývá někdy dramatický boj. V Třebíči ho můžeme sledovat na stránce Čápi Třebíč
Se Zuzanou Marečkovou jsme pod třebíčským komínem s velkým, letos už čtyř tunovým čapím hnízdem.
-
Společnost
Formy na vytlačované perníky jsou vyřezané z tvrdého dřeva. Nejlepší je ořech
Perník patří k tradičnímu pečivu, které se u nás peče už od čtrnáctého století, a ze sedmnáctého století pocházejí nejstarší české dřevěné formy.
-
Společnost
Zámek v Přibyslavi: Od šlechtických sídel po hasičské muzeum na jednom místě
Kdo projíždí Přibyslaví, všimne si nejen náměstí, nebo Žižkovy mohyly, ale také zámečku, ve kterém dnes najdeme Hasičské muzeum a Centrum hasičského hnutí České republiky.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
O pořadu
Příběhy z Vysočiny
Každý týden vám přinášíme kolekci pěti zajímavých reportáží z našeho kraje. V centru naší pozornosti jsou příběhy lidí, neotřelá místa, historie, úspěchy apod.
Čas vysílání
po-pá 10:30 14:30 | Vysočina |
Další pořady
-
Jardo, řekni fór
Rubriku Jardo, řekni fór vysíláme každý všední den v časech 6:50, 8:50 a 15:40 hodin. Jarda Hypochondr vypráví anekdoty.