Plněné papriky

Letní večery jsou ideální pro lehká jídla plná zeleniny a vařená s vlastní fantazií. Inspirací může být plněná paprika úplně jinak, než jak ji známe z jídelen ve školách nebo z restaurací. Tuhle plněnou papriku vymyslela Zuzana Pěchotová ze Života 99 a přesně nám popíše, jak ji dělá.

4 - 6 tenkostěnných paprik

zbytky sýrů - tavených i strouhaných tvrdých

2 vajíčka

kousky salámu

strouhaná mrkev

strouhaná cuketa

a další podle fantazie

„Nejlepší jsou ty slovenské bílé papriky. Odkrojím stopku, vyndám jadýrka a do špičky dám kousek sýru a do zbytku dám, co mám doma - vajíčko smažené míchané, strouhaný sýr, vegetariáni můžou strouhanou mrkev nebo cuketu, vším možným tu papriku naplním a osmažím na pánvi. Pak to ještě šoupnu do trouby na olej, trochu to osolím, ono to pustí šťávu a stačí jíst s čerstvým chlebíkem a trochou tatarky. Je to úžasná lehká paprika na léto,“ popisuje Zuzana Pěchotová.

Plněná paprika - co dům dal – dost často takhle vařím také, protože člověk spotřebuje různé kousky sýrů a zbytky, do jídla propašuje zeleninu a všem pak chutná. S domácím chlebem nebo i s vařenými brambory jsou tyhle letní papriky skvělé.