Pečené brambory s lososovým dipem
Dnešní recept bude opravdová rychlovka, a tím myslím i s přípravou! Neoškrábané brambory, uzený losos, chvilka přípravy a dobrota je na světě.
Jestli máte doma brambory, které jsou tak drobné, že se vám je nechce ani škrábat, vezměte jich asi kilo a rozpulte podélně i se slupkou a rozložte na plech. Pak je pokapejte dvěma plnými lžícemi olivového oleje a posypejte lístky otrhanými ze snítky rozmarýnu, nebo sušeným rozmarýnem. Osolte, opepřete a v rozpálené troubě pečte asi dvacet minut.
- 1 kg brambor
- snítky rozmarýnu
- 150 g uzeného lososa
- 250 g tvarohu
- 150 g bílého jogurtu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
Mezitím je vhodný čas na zbytek receptu. Uzený losos je ryba velmi chutná a prakticky hotová, takže vezmeme asi 150 gramů, pokrájíme na malé kousky a vmícháme do směsi z vaničky tvarohu a kelímku bílého jogurtu.
Všechno promícháme, opět dosolíme podle chuti a tento velmi zdravý dip, nebo pomazánku, podáváme k upečeným bramborám. Samo o sobě je to velmi zdravé jídlo, ale pokud si k němu chcete dopřát salát nebo kousky čerstvé zeleniny, určitě to bude jen dobře.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka