Pečená vepřová kotleta s rozmarýnem, zelenou čočkou, fazolemi a česnekovou omáčkou
Libor Homolka představuje Pečená vepřová kotleta s rozmarýnem, zelenou čočkou, fazolemi a česnekovou omáčkou.
600g vepřová kotleta
100g olivový olej
snítka rozmarýnu
Sůl, černý pepř
100g zelená čočka
150g chorizo (španělský pikantní salám) nebo tyrolský špek
100g velké červené fazole
1 dcl vývar
1x jarní cibulka
2 stroužky česneku
200g nať z řapíkatého celeru
Kotlety nakrájíme na porce, cca 150g, osolíme opepříme potřeme olejem a nasekaným rozmarýnem. Čočku a fazole den předem namočíme, druhý den uvaříme a měkké scedíme. Kotletu zprudka opečeme a dáme do trouby180°Cstupňů na 8-10 minut. Špek nakrájíme na nudličky a orestujeme. Přidáme nasekaný celer, jarní cibulku, čočku a fazole. Zamícháme, dochutíme solí a pepřem.
Dáme na talíř, přidáme kotletu a přelejeme česnekovou omáčkou, kterou jsme si udělali z výpeku,do kterého jsme přidali česnek,zalili vývarem,zjemnili máslem a dochutili solí a pepřem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka