Mleté maso v cibuli
Mleté maso se dá připravit na miliony způsobů, přesto byl pro mě tip Veroniky Doškové z jihlavského kuchařského studia Gurmandie na mleté maso v cibuli plná novinka.
- 5 větších cibulí
- 500 g mletého masa
- bylinky - nejlépe tymián
- sůl, pepř
- strouhaný sýr
- Příloha:
- kořenová zelenina
- řapíkatý celer
A přitom je to tak jednoduché. „Vepřové mleté maso se sýrem a tymiánem nacpu do cibule. Udělají se půlky cibulí, vnitřní vrstvy se vyndají a místo toho se tam dá to maso se sýrem a s bylinkami. Dávám do toho tymián, protože ten tomu dává takovou nezvyklejší chuť,“ říká Veronika.
Co budeme péct, víme, jak maso ochutit, víme taky. Možná by nebylo špatné dozvědět se od Veroniky tip na přílohu. Bude totiž hotová současně s masem a cibulemi v pekáčku. „K těm cibulím se mi osvědčilo, mám vyzkoušené, že je to moc dobré, když ty cibule peču, tak přímo pod ně si nakrouhám kořenovou zeleninu na proužky a do té zeleniny přidám ještě řapíkatý celer, ten tomu taky dodá takovou výraznější chuť.“
A to je geniálně jednoduché. Když je upečeno, stačí jen všechno vyndat z trouby a naklást na talíře!
Související
-
Bůček s omáčkou, která chutná po jablkách
Pečený bůček je lahůdka, kterou si jednou, dvakrát za rok neodpustí nikdo, komu chutnají vepřové zabijačkové dobroty.
-
Krocan na druhý den s křupavou kůrčičkou
Krocana v našich končinách příliš často nepodáváme, ani ho nemáme spojeného se žádným svátkem nebo slavností. Krůtu, kachnu, husu, to ano, krocan je spíše výjimka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.