Salát z červeného zelí
Zelenina, zelenina, zelenina, připomínají odborníci na zdravé stravování. Ale když nám se do ní někdy nechce, ono je skoro všechno ostatní mnohem chutnější než zelenina.
Když se to ovšem chytne za správný konec, může i zelenina chutnat skvěle! Aspoň já, když jsem ochutnala zelný salát od Jitky Baďurové z Nové Říše, jsem byla naprosto nadšená.
- 1 sáček červeného sterilovaného zelí
- 1 cibule
- 100 g šunky nejvyšší jakosti
- sůl, pepř
A přitom je to tak jednoduché – stačí si pořídit sterilované zelí, které je plné vitamínů, kousek cibule a šunku. „To je sterilované zelí z toho alupytlíku. Vymačkáte z něho tekutinu, přidáte jemně nakrájenou cibulku, trošku majonézy, sůl, pepř a nakrájenou šunku.“
„Někdo tam ještě dává vejce natvrdo, ale mně to už přijde těžké na trávení, takže to dělám bez toho a dá se to jíst jako příloha. Nebo se to dá jíst s pečivem anebo to můžete nandat na chlebíčky a obložit to šunkou nebo něčím,“ radí paní Jitka a já jí musím dát za pravdu.
Chutnal samotný, i s kouskem chleba, a dokonce i k obědu jako zeleninová obloha.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.