Česnekové brambory s pažitkou

S přílohami je potíž, většinou jsou pořád stejné. Když nám ale poradí profesionál nějakou fintu, dobrý tip, jak vylepšit třeba vařené brambory, rozhodně to oceníme.

Stačí jen několik minut práce navíc, a můžeme k jakémukoli masu podávat brambory dochucené podle návodu Pavla Buchty z restaurace U Oskara v Čížkově: „Uvařené brambory si rozkrájíme na menší kostičky, opečeme je ze všech stran na másle. Olej nebo sádlo by bylo moc mastné, takže máslo je ideální. Když jsou zlatavé, tak přidáme česnek a pažitku a necháme to ovonět, jen tak lehounce, aby se ten česnek nespálil a nezhořknul.“

Ingredience
  • 500 g uvařených brambor
  • 2 stroužky česneku
  • hrst pažitky
  • sůl
  • máslo

Bramborám předem uvařeným, ale pozor, tak aby se nerozpadaly, to by z nich na pánvi byly jen drobky, dáme tvar drobných kostek.

Vhodíme je na máslo do rozpálené pánve a už si jen ohlídáme, aby se opekly do zlatohnědé barvy ze všech stran. Pak vypneme sporák, pánev odstavíme a teprve pak do nich podle návodu vmícháme prolisovaný česnek a čerstvou pažitku.

Pokud rádi experimentujete, bylinku můžete vyměnit za jinou zelenou, která vám doma roste.

autor: dak

Související