Muffiny s čokoládou a oříšky
Muffiny jsou tak dobré, protože jsou malé, každý dostane svůj a každý si je také může upéct podle svého.
- 2 hrnky ovesných vloček
- 2 lžíce kakaa
- 2 zralé banány
- 1 hrnek mandlového mléka
- 3 lžíce medu
- 1 vejce
- 1 hrnku třtinového cukru
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 1 lžičky soli
- 1 hrnku sekaných oříšků
- 100 g nasekané hořké čokolády
Já mám pro dnešek recept na tmavé čokoládové muffiny, jejichž základem jsou ovesné vločky, banány, čokoláda a oříšky. Hodit se nám bude i mandlové mléko, které už jsme v naší rubrice dobroty vyráběli, a k němu ještě hrnek nasekaných mandlí z jeho výroby. Autorka receptu Marta Bodnárová.
Všechny ingredience snadno odměříme hrnky, to je na receptu skvělé. Suché ingredience smícháme jako první, pak přidáváme to tekuté včetně vidličkou rozmačkaných banánů.
Dobře promícháme, naplníme těstem formu na muffiny do tří čtvrtin, aby nepřeteklo, a pečeme na 170 stupňů, dokud muffiny nevyběhnou. Tahle dobrota by obstála i u přísných hodnocení zdravých jídelníčků, tak se jí nebojte.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.