Lehký jarní bramborový salát
Klasický bramborový salát se rozhodně nemusí jíst jen na vánoce a nemusí být samá majonéza. Je totiž velmi kalorický. Jestli chystáte nějakou rodinnou oslavu, velkou příležitost, kde se chcete salátem blýsknout, přečtěte si, jak ho odlehčit. Dá se totiž připravit i jarní varianta bramborového salátu.
Kromě brambor potřebujeme zeleninu – jarní karotku, okurku – nejlépe českou ze skleníku, rajče, hrášek a zelenou jarní cibulku, petrželku a pažitku.
Jako obvykle začneme uvařením brambor ve slupce, vajec natvrdo a povaříme i karotku. Vše nakrájené na drobné kostičky smícháme s jarní cibulkou, hráškem, trochou oleje, pak osolíme a opepříme.
Na závěr si připravíme dresink. Budeme potřebovat bílý jogurt, který v misce trochu osladíme, přidáme nasekanou zelenou petrželku a pažitku a vidličkou rozšleháme. Hotovou zálivku potom smícháme se zeleninou. Aby byl salát opravdu jarní, můžeme ho dozdobit kolečky ředkviček a listy hlávkového salátu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.