Mrkvové placičky s kari kořením
Placičky všeho druhu jdou u vás doma asi dobře na odbyt. Nemusí být pokaždé z masa, zkusme zužitkovat zeleninu ze zahrádky – mrkev. Výborné placičky třeba s dochucenou bramborovou kaší připravuje Aneta Hlávková z jihlavského bistra MIAM.
„Nastrouhám se nahrubo mrkev, trochu soli, trochu mouky, trochu kari a římského kmínu. A také vajíčka. Poměr není úplně přesný, musí se to vychytat,“ říká Aneta Hlávková.
Mouky patří do placiček skutečně jen hrstka, aby byla z pokrmu cítit nejvíce mrkev.
Přílohou k placičkám může být bramborová kaše dochucená podle Anety Hlávkové. „Do uvařených brambor dáme obvykle trochu mléka, másla a soli. Rovnou tam přidám i sýr Čedar a sušená rajčata. Pak to rozmixuji.“
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.