Papriky plněné sýrem
Letní kuchyně je rychlá, měla by být nápaditá a hlavně lehká, abychom příliš nezaměstnávali naše trávení. A ideální jídlo využívá dostupných surovin, v tomto případě zeleniny. Papriky, a máme na mysli ty zelené, štíhlé, můžeme zapéci s balkánským sýrem. Pochutnáte si určitě.
Budeme potřebovat následující suroviny:
- 8 paprik
- olivový olej
- balkánský sýr
- kopr
Kopr je výborný, máme ho všude dostatek, i když v balkánské kuchyni spíše používají kopr sušený.
Papriky omyjeme, prořízneme a do prázdných polovin nadrobíme balkánský sýr. Lehce posypeme koprem a můžeme přidat i další bylinky, podle vlastní chuti. Nakonec zalijeme každou papriku trochou olivového oleje.
Naklademe na plech a dáme do trouby asi na 20 minut, dokud okraje papriky nezhnědnou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.