Třešňový a malinový džem

Třešní se letos urodilo poměrně hodně a možná si říkáte, jak je zpracovat, jak je uchovat. Jednou z možností je džem. Dělává se spíš z višní, z třešní ale chutná taktéž výtečně. A můžeme přidat i maliny, které jsou už také.

Třešně podporují trávení, obsahují draslík, který pomáhá k vylučování vody z těla a tím chrání naše ledviny. Dost důvodů, proč třešně efektivně zužitkovat.

Na kilo a půl třešní si připravte asi půl kilogramu malin. Vypeckované třešně s malinami dáme do nízkého, širokého hrnce, přidáme na kilogram ovoce sáček želírovacího cukru a důkladně povaříme pět minut.

Mícháme jen čistou vařečkou, bakterie jsou totiž úplně všude. Skleničky i s víčky před naplněním buď vyvařte ve vodě, nebo, jako naše babičky, vypláchněte rumem. Džem pak dostane ještě trochu jinou příjemnou vůni.

Čtěte také

autor: dak