Domácí játrová pomazánka
Vyzkoušejte lehčí pohoštění, které příliš práce nedá, ale vypadá krásně a ještě lépe chutná. Všechny návštěvy je ocení, když jim nabídnete jednohubky s domácí játrovou pomazánkou.
Budeme na ni potřebovat:
300g kuřecích jater
1 cibuli
2 stroužky česneku
1 vrchovatou lžíci másla
trochu másla na orestování
0,5dcl smetany
sůl, pepř
špetku mletého nového koření
domácí majoránku
Nejprve hodíme na pánev na máslo nakrájenou cibuli na kostičky. Když zezlátne, přidáme játra a dva prolisované stroužky česneku. Abychom měli jistotu, že budou játra tepelně upravená, přidáme i kapku vody a necháme ji vyvařit. Když jsou játra hotová, ochutíme je solí a pepřem, špetkou nového koření a právě teď přichází ke slovu majoránka. Přidáme trochu sušené, ale pokud máte svou vlastní ze zahrádky, sami ucítíte ten rozdíl v chuti.
Do směsi v mixéru můžete přidat i pár mandlí, ale jen pokud nepoužijete následující zlepšovací metodu!
Teď mám pro vás totiž tip, jak pomazánku na chlebíčky nebo jednohubky dostat, aby vypadala luxusně a neodolatelně. Jestli máte zdobičku na cukroví, takový ten sáček s ozdobnou špičkou, kterou se obvykle vymačkává krém nebo šlehačka, použijte ji. Krouživým pohybem vymačkejte na pečivo a dozdobte petrželkou a špetkou brusinkového džemu, jde to výtečně dohromady.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.