Svatební předkrm: Hrušky plněné sýrem

Většina svatebních jídelníčků zahrnuje podobné pokrmy i předkrmy. Oblíbené šunkové rolky s křenem ale můžeme směle nahradit něčím netradičnějším, například hruškami plněnými sýrem.

Na předkrm stačí polovina hrušky na osobu, a aby se nám to lépe počítalo, bude následující recept pro šest osob.

Suroviny:
3 hrušky
150 g sýru ricotta
10 g plísňového sýru typu Niva
5 lžic zakysané smetany
40 g vlašských ořechů
6 vyloupaných půlek vlašských ořechů
sůl, pepř
citronová šťáva

Nastrouháme si najemno 40 gramů vlašských ořechů, smícháme s oběma druhy sýrů a přidáme 5 lžic zakysané smetany. Všechno společně do hladka vyšleháme, lehce opepříme a podle potřeby přisolíme. Vložíme na půl hodiny do chladu, aby se krém rozležel.

Očištěné a oloupané hrušky vydlabeme uprostřed, aby z nich vznikly mističky. Ty pokapeme citronovou šťávou, naplníme krémem a dozdobíme vydlabanými nakrájenými kousky hrušek.

Nakonec položíme nahoru polovinu vlašského ořechu a můžeme podávat - úplně jako na svatbě.

autor: dak