Těstoviny s pestem

Léto nás doslova vybízí jíst lehká jídla. Inspiraci můžeme hledat třeba v Itálii. Jezdit na jih ale kvůli dobré večeři nemusíte, stačí zajít do obchodu a udělat si třeba výborné těstoviny s pestem. Pesto je zelená nebo červená omáčka, kterou koupíme všude. My si ji ale připravíme a bude zaručeně lepší.

Téměř v každém kupovaném pestu je totiž slunečnicový olej, zatímco v pravém pestu má být olivový.

„Koupím si jeden velký květináč bazalky a komplet ho otrhám. Přidám k tomu dva stroužky česneku, hrst kešu oříšků, trošku soli, jednu až tři lžíce olivového oleje a trochu parmazánu,“ říká výživová poradkyně Leona Meindlová.

Suroviny rozmixujeme tak, aby se dobře spojily. „Mezi tím uvařím těstoviny, pak to jen smíchám a je to,“ dodává Leona.

Na těstovin patří nastrouhaný parmazán.

Pesto, příprava
autor: dak