Mexická pomazánka Guacamole
Dnešní tip je z Mexika a má ho pro nás učitelka španělštiny Lenka Formanová. Avokádová pomazánka guacamole vyžaduje, abychom sehnali tak akorát zralé avokádo – ne příliš měkké, ale ani tvrdé, to by špatně rozmačkávalo.
Správně měkké avokádo nejlépe rozmačkáte jen vidličkou, smícháte se všemi ostatními dobrotami a dochutíte i podle vlastní fantazie.
Co do něj patří? Na kousky nakrájená rajčata, cibule, stroužek česneku a kdo chce pálivé, dá si chilli papričku nebo papriku jalapeňos.
Když nechcete pomazánku pálivou, stačí vám obyčejná paprika. Trochu osolíme a zakápneme limetkovou šťávou. Hotová pomazánka se dává na pečivo – bagety, toustový chléb nebo na topinku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka