Medová srdíčka

Dnes to bude jednoduché pečení pro radost a pro chvíle, kdy máme chuť na sladké. Upečeme si medová srdíčka, která chutnají po koření a perníku.

Budeme na ně potřebovat půl kila hladké mouky a 140 g moučkového cukru, dvě lžíce medu a dvě vajíčka, 90 g másla a koření.

Ingredience
  • 500 g hladké mouky
  • 140 g moučkového cukru
  • 90 g másla
  • 2 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička jedlé sody

Nejprve si prošleháme vajíčka s medem a máslem. Přidáme cukr a znovu prošleháme. Mouku smícháme se lžičkou jedlé sody a postupně přidáváme ke směsi. Přisypeme lžičku skořice, lžičku perníkového koření a prohněteme, aby vzniklo hladké těsto.

Mělo by chvíli odpočívat v ledničce, tak si mezitím připravíme meruňkovou marmeládu na slepování, podložku a vál, protože až bude těsto odpočinuté, vyválíme z něj tenčí placku. Vykrajujeme srdíčka – polovinu vcelku a druhou polovinu s otvorem ve tvaru srdíčka uprostřed. Pokud ale nemáte přesně tahle vykrajovátka, nic se neděje, srdíčka mohou být i celá.

Poklademe na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme při 170 stupních do měkka. Slepíme je marmeládou a můžeme pocukrovat. S láskou pečená jako když je ke kávě najdeme.

autor: dak