Květáková polévka

Sezóna květáku je v plném proudu a polévka z této univerzální zeleniny by jistě neměla ve vašem jídelníčku chybět. Je relativně lehká a připravíme ji velmi snadno. Potřebujeme samozřejmě květák, bez toho se neobejdeme.

Nejdříve si květák uvaříme do poloměkka. Osolený vývar si necháme, bude tvořit základ budoucí polévky.

V jiném hrnci si na másle připravíme jíšku z mouky, kterou osmažíme do zlatavé barvy. Následně ji zalijeme vývarem z květáku a přidáme několik na kostičky nakrájených brambor. Přidáme kmín a brambory uvaříme.

Nakonec přidáme uvařený květák rozebraný na malé růžičky a nezapomeneme ochutit. Ještě před tím ale můžeme přidat trochu mléka a také rozšlehané vajíčko. Z koření je výborný muškátový oříšek.

autor: dak