Kuře s majoránkovou omáčkou
Kuřecí maso je řekněme univerzální potravina a můžeme ji připravovat na skutečně hodně způsobů. Předpokládáme, že majoránkovou omáčku doma běžně neděláte, tak si pojďme vysvětlit, jak na to.
Budeme potřebovat následující suroviny:
- 400g kuřecích prsíček
- máslo na prošpikování
- bylinky dle chuti
- šalotku
- mouku
- česnek
- majoránku
- sůl
„Kuřecí prso ze silnější strany nadíváme máslem, klínek másla do toho zastrčíme. Maso dostane jemnější chuť, nebude tak vysušené,“ vysvětluje Svatoslav Rychtecký, šéfkuchař Radniční restaurace v Jihlavě. Máslo můžeme ochutit bylinkami.
„Prso opečeme z obou stran. Do výpeku přidáme orestovanou šalotku s moukou a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme majoránku a česnek a po přecezení můžeme ještě dotáhnout kouskem másla,“ pokračuje šéfkuchař.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.