Kuře na zelí

Na základní škole ve Velkém Beranově dětem chutná, téměř prý nenechávají zbytky a chodí si přidávat jako o závod. Chutná jim i následující jednoduchý, rychlý a vynikající recept, který doporučuje vedoucí školní jídelny Markéta Prokešová. Potřebujete jen tři věci – kuřecí čtvrtky, zelí a těstoviny.

Kysané nebo kvašené zelí se dá na plech, a aby nebylo pro děti moc kyselé, zlehka ho můžeme posypat krupicovým cukrem. Na omyté kuřecí maso patří sůl, trocha kmínu, případně grilovacího koření a másla. Kuřecí čtvrtky položíme na zelí a upečeme. Zatímco se kuře peče, odpočíváme a těsně před dopečením si zvlášť uvaříme těstoviny.

Po upečení maso dáme stranou a zelí společně s výpekem promícháme s těstovinami. Na talíř patří nejprve tato velmi chutná směs a na ni pak nahoru porce kuřete. Skoro bez práce máme vynikající oběd a je také ověřeno, že chutná i dětem.

autor: dak

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.